Het is klaar! Voor even dan....

De eerste twee weken zijn omgevlogen! Ik zit nu in Accra deze blog te schrijven om vanavond via Nairobi door te vliegen naar Entebbe, Oeganda. Gister hebben we de website voor de Digital Agency van To Be Worldwide live kunnen zetten. Misschien nog niet perfect, maar een belangrijke stap voor deze ploeg jongeren. Een fijn succesje.

We wilden van alles bereiken deze week: een website afleveren, maar tegelijkertijd veel leren over teksten schrijven (of Chat GPT een goede vraag stellen), mooi beeldmateriaal maken of selecteren, (interface) design, domainregistratie en nog veel meer over wat er komt kijken bij het bouwen van een site. En tussendoor nog een workshop over pro-actief gedrag.

Met de strakke deadline was het balanceren tussen enerzijds de tijd nemen, ruimte bieden voor experimenteren en oefenen en anderzijds meters maken. Dat leverde voor mij nogal wat momenten op waarop ik even niet meer wist hoe ik dingen moest inschatten als er iets werd opgeleverd dat heel ver weg stond van wat we op dat moment nodig hadden. Heb ik het niet goed uitgelegd wat er moet gebeuren, zit er iets van terughoudendheid of angst bij de studenten om dingen fout te doen? Waar gaat het fout? Maar wonderlijk genoeg gaat het dan in tweede instantie soms ineens wel helemaal goed! Waarom dan die eerste zo ver af van wat de bedoeling is?

Soms grijpen Emile en ik in en maken we een paar grote slagen en gaat het 'leren' even naar de achtergrond. Het moet wel af vrijdag! Gelukkig hebben we donderdag alles opgelijnd staan om live te gaan en we kunnen de vrijdag gebruiken voor finetuning. Dan zien we wat moois gebeuren: twee kleine teams zijn beide bezig met het zoeken voor mooie oplossingen voor extra functies op de site. Ze voeren discussies, experimenteren, gaan op zoek op Google, contacten de support afdeling van onze service provider. We laten het lekker op z'n beloop en aan het eind van de rit staat er een coole WhatsApp button op de site waarmee potentiele klanten direct met Webbeezwork kunnen chatten.

broken image

We 'faken' een echt live moment: error page, error page, error page.... en dan floep: daar staat de nieuwe site op z'n eigen domeinnaam! Een website is nooit klaar, leren ook nooit, dus we blijven lekker doorgaan, de komende tijd per WhatsApp en Zoom, en misschien later nog een keer een vervolgbezoek.

We vieren het live gaan met een VrijMiBo op z'n Ghanees: met 'Malts' op het strand.

En nu door naar Oeganda voor het volgende project.