Kantoorbaan

Eigenlijk heb ik hier nu gewoon een kantoorbaan in een grote stad. Sta 's morgens tussen vijf en zes op, ontbijt en bereid het werk van de dag wat voor. Rond een uur of negen maak ik dan een wandelingetje van 10 minuten naar kantoor. Daar ben ik dan tot een uur of vijf, onderbroken door een lunch in de kantine met overheerlijke Dhal Bat! Dat dan weer wel.

Eigenlijk vind ik dat ze bij Community Homestay Network al heel veel kunnen. Aan plaatsingen van social media posts besteed Rubik serieus werk, de resultaten analyseert hij grondig en probeert op basis daarvan vervolgposts te verbeteren. Ook voor wat betreft de vindbaarheid in Google is de aanpak professioneel, dat verzorgt Kaushal. Ook voor alle andere onderdelen vind ik dat het eigenlijk prima gaat. De hardware en software zijn ook allemaal op orde. Heel even twijfel ik wat ik hier nog toe moet voegen. Maar gelukkig: als het gaat om het grotere beeld hoe ze hun doelgroep willen bereiken, dan is daar werk te verzetten! Dat is eigenlijk ook wel het klassieke beeld van wat ik op andere projecten tegenkom. Alles wordt beredeneerd vanuit het aanbod: wat hebben we te bieden, in plaats van zich te verplaatsen in hun gasten en wat die kunnen beleven. Als je die omslag maakt, verandert je communicatie flink, maar ook bijvoorbeeld de productontwikkeling. Ook aan design moet wel wat gesleuteld gaan worden.

Gisteravond bijgepraat (bij een ongekend heerlijke vegan maaltijd!) met de eigenaar Shiva Dhakal van het consortium waar de Homestays onder valt. Alweer zo'n gedreven ondernemer met een visie. Bij Shiva gaat die visie vooral over duurzamer toerisme, onder andere door 'Community Based Tourism,' wat er op neer komt dat kleine ondernemers toeristische diensten aanbieden, waardoor de reiziger uit de toerisme bubble kan breken en zijn geld terecht komt bij kleine ondernemers.

broken image

Morgen begin ik aan de tweede helft van de opdracht: een nieuwe website, waar we natuurlijk gretig gebruik gaan maken van de nieuwe inzichten die we de afgelopen dagen hebben ontwikkeld.