Net4kids

Over twee uur pikt mijn PUM klant me op om naar het vliegveld te gaan. Nog net even tijd voor de laatste blog deze reis. De twee PUM projecten zitten er op en zijn volgens mij goed verlopen. En omdat ik hier toch was, heb ik er na de PUM projecten een paar dagen aan toegevoegd om nog twee Net4kids projecten te bezoeken. Primaire doel: nieuwe foto's voor de communicatie naar investeerders in deze projecten.

Gisteren een bezoek aan een school van Child Watabaran Center Nepal op zo'n vier uur rijden van Kathmandu en vandaag, de laatste dag, een ochtend bij Nepal Matri Griha in Kathmandu. Beide projecten krijgen al zo'n twintig jaar ondersteuning via Net4kids. Ik ben er in de loop van de jaren al vaker geweest, de eerste keer in 2006.

broken image

Het fijnste vind ik het als ik met andere Net4kids-ers op bezoek ben. Er horen namelijk ook flink wat ceremonies bij zo'n bezoek en als ik alleen ben, kan ik me er niet aan onttrekken. Bloemenkransen, een tikka, een toespraak en een oorkonde of een trofee, het hoort er allemaal bij, maar gaat af van de tijd om te fotograferen. En vooral gisteren knelde dat met alleen al 8 uur reistijd.

Het blijft enorm tof om te doen. Fotograferen vind ik heerlijk, de situaties die ik hier kan schieten zijn uiterst fotogeniek en het dient ook nog eens een goed doel. Ook brengt het me op plekken die geen toerist ooit zal zien. Ik heb dus weer volop genoten de afgelopen dagen.

Nog een paar foto's hieronder plakken, dan de koffer pakken en weer naar huis!

broken image