Mombasa

Dat was een overval vanmorgen! Een beetje gestresst vanwege een te late hotel pick up verscheen ik aan een uitgestorven balie op de luchthaven van Nairobi alwaar de aanwezige staf tot mijn grote verrassing een "Happy Birthday" aanhief. Daar was ik niet op voorbereid. Kreeg ook nog een upgrade. Of dat was vanwege m'n verjaardag of dat de economy inmiddels vol zat weet ik niet, maar ze verkochten het leuk: your birthday present.

Het was best lang stil rond PUM projecten, de laatste was in mei vorig jaar, maar nu mag ik weer. Deze keer dus in de kustplaats Mombasa, Kenya. Een project voor een energieke onderneemster, Janet, met een appartementenhotel en een touroperator. Ze heeft een boel op orde, maar kan zeker wat aanscherping gebruiken in haar online marketing. Dat gaan we de komende twee weken doen. Daarna stop ik nog een paar dagen in Nairobi om een Net4kids project te bezoeken, er een paar laptops af te leveren en natuurlijk foto's te maken.

Hoewel Janet van PUM strikte aanwijzingen had gekregen om mij eerst een dag rust te gunnen, zijn we vanmiddag toch maar aan de slag gegaan. Eerst maar eens wat introducties en kijken was iedereen van me verwacht. Het bruist van de energie, dus we gaan vast wat voor elkaar krijgen.

broken image

Vlnr Matrekka, Mike, Cyrus, Janet en dan 'die kennen jullie'

Ik heb een van de hotelappartementen voor de komende twee weken. Het is heel ruim en in de grote slaapkamer heb ik airco. Ben benieuwd of het zonder lukt, ga het wel proberen. 't Sfeertje is wat ik ken uit andere middenklasse hotels in Afrika. Misschien een beetje vergelijkbaar met hoe hotelkamers er bij ons in de jaren '70 uitzagen, nu is bij ons alles opgepimpt en gestyled (Ik denk natuurlijk aan Ahtlone. Bij sommige lezers doet dat wel een bel rinkelen). Het is schoon en alles functioneert. De tuin, het zwembad en het open restaurant maken het een fijne plek.

Aan het eind van de middag neem ik een duik in een kop thee, plaatselijk bekend als zwembad. Niet heel gek trouwens dat warme water, want de temperaturen overdag liggen op zo'n 35 graden, om 's nachts af te koelen naar iets van 26°. Gelukkig staat er wel een lekker windje.

Over Mombasa kan ik nog niet veel vertellen, ik was hier weliswaar zo'n 25 jaar geleden ook, maar herinner me daar niet heel veel van.

broken image